24. 12. 2025
Autor: Dana Novotná
Knedlo, zelo, vepřo, guláš
zdroj: Recepty 24/7

Skvělý recept na klasické české jídlo – knedlo, zelo,⁤ vepřo, guláš. Naučte se, jak připravit lahodnou kombinaci masového⁢ guláše s domácími knedlíky a kyselým ⁢zelím. Pojďte si užít tradiční chuť Česka! ​

Suroviny

  • 500g hladké ‌mouky
  • 250ml vody
  • 500g vepřového masa
  • 2 cibule
  • 3 stroužky ‌česneku
  • 2 papriky
  • 2 lžíce‌ papriky
  • 1 lžička kmínu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve si připravíme těsto na knedlíky ⁢smícháním mouky a‌ vody. Těsto necháme odpočinout alespoň 30 minut.
  2. Maso nakrájíme na‍ menší kousky, cibuli ⁤a papriky nakrájíme na drobné kostičky a česnek prolisujeme.
  3. Na pánvi osmažíme maso spolu s cibulí, česnekem a paprikou.⁤ Přidáme papriku, kmín, sůl a pepř ‌a zalijeme⁤ vodou. Vaříme do měkka.
  4. Z těsta vytvarujeme knedlíky a vaříme⁣ je ve vroucí⁢ osolené vodě až ⁢do vyvaření.
  5. Po uvaření knedlíků a masa‌ podáváme guláš s⁢ knedlíky. Dobrou‌ chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *