12. 10. 2025
Autor: Veronika Seidlová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou rajčatovou salsu s avokádem, která se hodí jako skvělý dip nebo příloha k vašim oblíbeným jídlům. Tento recept je plný čerstvých ingrediencí a skvělých chutí, které jistě osvěží vaše chuťové buňky. Užijte si salsu plnou vitaminů a dobré energie!
Suroviny
- 4 rajčata
- 1 avokádo
- 1 malá cibule
- 1 jalapeňo paprička
- Šťáva z 1 limetky
- 1/4 šálku nasekané koriandru
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi opečeme jalapeňo papričku, dokud nezměkne. Odstavíme a necháme vychladnout.
- Nakrájíme rajčata na kostičky, avokádo oloupeme a nakrájíme na drobné kousky, cibuli nasekáme jemně a koriandr najemno posekáme.
- V míse smícháme rajčata, avokádo, cibuli a koriandr. Přidáme šťávu z limetky a osolíme a opepříme podle chuti.
- Nakonec přidáme opečenou jalapeňo papričku, jemně promícháme a necháme 15 minut odležet, aby se chutě propojily.
- Salsu podáváme s nachos čipy nebo jako přílohu k mexickým pokrmům.




