5. 4. 2024
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Penne alla arrabiata je tradiční italské jídlo plné vášně a pikantní chuti. Tento recept na těstoviny s ostrou rajčatovou omáčkou a česnekem je jednoduchý a rychlý k přípravě. Vyzkoušejte ho a dopřejte si skvělý chuťový zážitek!
Suroviny:
- 300g pennette (malé penne)
- 4-5 rajčat
- 3 stroužky česneku
- 1 chilli paprička
- olivový olej
- sůl a pepř
- čerstvý petržel
Postup:
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte nakrájený česnek a chilli papričku, nechte chvíli restovat.
- Přidejte na kostičky nakrájená rajčata a nechte vařit na středním ohni asi 15 minut.
- V této době uvařte penne al dente ve vroucí osolené vodě.
- Penne sceděte a přidejte do omáčky z rajčat. Promíchejte a podlijte trochou vody z vaření těstovin.
- Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
- Penne alla arrabiata podávejte posypané nasekanou čerstvou petrželí.




