18. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
Cannelloni s masovou nádivkou a parmazánem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na lahodné cannelloni s masovou nádivkou a vrstvou parmazánu. Tato italská klasika je skvělá na večeři pro celou rodinu. S naším jednoduchým receptem budou cannelloni připraveny během chvíle a všichni se budou olizovat pochoutkávající se tímto lahodným jídlem. Nezapomeňte na štědrou dávku parmazánu pro dokonalou chuťovou explozi!

Suroviny:

  • 250g cannelloni těstovin
  • 400g mletého hovězího masa
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 400g rajčatové omáčky
  • 100g parmazánu, nastrouhaného
  • sůl a pepř podle chuti
  • olivový olej

Postup:

  1. Na pánvi osmahneme cibuli a česnek na olivovém oleji.
  2. Přidáme mleté maso a za stálého míchání smažíme dozlatova.
  3. Přilijeme rajčatovou omáčku a necháme provařit asi 15 minut. Osolíme a opepříme podle chuti.
  4. Cannelloni těstoviny naplníme masovou směsí a poklademe je do zapékací mísy.
  5. Posypeme parmazánem a zapečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 25-30 minut, nebo dokud parmazán nezezlátne.
  6. Podáváme teplé a ozdobené najemno nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *