19. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
Rýžové rizoto s houbami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné rýžové rizoto s houbami, které potěší vaše chuťové buňky. Tento jednoduchý recept kombinuje krémovou rýži s aromatickými houbami a bylinkami, které vytvoří skvělou kombinaci chutí. Skvělá volba pro vegetariány i milovníky italské kuchyně. S naším receptem na rýžové rizoto s houbami si pochutnáte na lahodném jídle plném chuti a vůně.

Suroviny

  • 200g rýže
  • 500ml zeleninového vývaru
  • 200g žampionů
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 bobkový list
  • čerstvá petrželka
  • sůl, pepř
  • olivový olej

Postup

  1. Na pánvi osmahneme na olivovém oleji cibuli a česnek nakrájené na drobné kousky.
  2. Přidáme na plátky nakrájené žampiony a necháme je chvíli restovat.
  3. Přidáme rýži a necháme ji chvíli osmahnout s ostatními surovinami.
  4. Postupně přiléváme zeleninový vývar a vaříme rýži do změknutí, občas promícháváme.
  5. Přidáme bobkový list a dochutíme solí a pepřem.
  6. Před podáváním posypeme jemně nakrájenou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *