19. 4. 2024
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Chutné italské jídlo Pasta carbonara s cestovinami, vajíčkem a pancettou je oblíbenou volbou pro milovníky těstovin. Naučte se připravit tento lahodný recept a pochoutejte se lahodnými chutěmi!
Suroviny:
- 250 g cestovin (např. špagety)
- 150 g pancetty
- 2 vajíčka
- 50 g Parmazánu
- 1 stroužek česneku
- sůl
- pepř
Postup:
- Na rozpálené pánvi osmahneme pancettu nakrájenou na kostičky a prolisovaný česnek.
- V mezičase uvaříme cestoviny al dente dle pokynů na obalu.
- V míse rozšleháme vajíčka, přidáme nastrouhaný Parmazán a opepříme.
- Když jsou cestoviny uvařené, scedíme je a spolu s pancettou je přidáme do mísy se směsí vajíček a sýra.
- Dobře promícháme, dokud se všechny ingredience nespojí a těstoviny nejsou krémovité.
- Případně dochutíme solí a pepřem.
- Pasta carbonara je hotová k podávání.




