19. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
Pasta carbonara cestoviny s vajíčkem a pancettou
zdroj: Recepty 24/7

Chutné italské jídlo Pasta carbonara s cestovinami, vajíčkem a pancettou je oblíbenou volbou pro milovníky těstovin. Naučte se připravit tento lahodný recept a pochoutejte se lahodnými chutěmi!

Suroviny:

  • 250 g cestovin (např. špagety)
  • 150 g pancetty
  • 2 vajíčka
  • 50 g Parmazánu
  • 1 stroužek česneku
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Na rozpálené pánvi osmahneme pancettu nakrájenou na kostičky a prolisovaný česnek.
  2. V mezičase uvaříme cestoviny al dente dle pokynů na obalu.
  3. V míse rozšleháme vajíčka, přidáme nastrouhaný Parmazán a opepříme.
  4. Když jsou cestoviny uvařené, scedíme je a spolu s pancettou je přidáme do mísy se směsí vajíček a sýra.
  5. Dobře promícháme, dokud se všechny ingredience nespojí a těstoviny nejsou krémovité.
  6. Případně dochutíme solí a pepřem.
  7. Pasta carbonara je hotová k podávání.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *