20. 4. 2024
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Naučte se připravit lahodnou čtvercovou pizzerii s plátky mozzarelly a čerstvou bazalkou. Tento recept vám ukáže, jak snadno a rychle si připravit domácí pizzu plnou italského šarmu a chuti. Vyzkoušejte ho ještě dnes!
Suroviny
- 400 g těsta na pizzu
- 200 g mozzarelly
- čerstvá bazalka
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup
- Pečící papír vyložte plech a rozválené těsto na něj položte.
- Na těsto najezte mozzarellu na kostičky.
- Použijte nasekanou bazalku a přidejte na pizzu.
- Pizzu zakapejte olivovým olejem a osolte a opepřete podle chuti.
- Pečte v troubě předehřáté na 200°C asi 15-20 minut, dokud těsto není zlatavě hnědé.
- Hotovou pizzu můžete ozdobit ještě čerstvou bazalkou a nasekanou mozzarellou.




