21. 4. 2024
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodnou italskou klasiku s tímto receptem na cannelloni plněné špenátem a ricottou. Chutné a sýrové těsto je naplněno krémovou směsí z čerstvého špenátu a lahodné ricotty. Skvělá volba pro všechny milovníky italské kuchyně!
Suroviny
- 250 g cannelloni těstovin
- 300 g špenátu
- 250 g ricotty
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 50 g másla
- 50 g mouky
- 500 ml mléka
- 100 g parmezánu
- olivový olej
- sůl a pepř
Postup
- Na pánvi osmahněte na olivovém oleji cibuli a česnek nakrájené na drobno. Přidejte na drobno nakrájený špenát a nechte chvíli dusit, dokud změkne.
- V misce smíchejte ricottu s polovinou parmezánu a osolte a opepřete podle chuti. Přidejte špenátovou směs a dobře promíchejte.
- V hrnci rozpusťte máslo a za stálého míchání přidejte mouku, nechte krátce zpěnit. Postupně za stálého míchání přilijte mléko a vařte, dokud nezhoustne omáčka.
- Vymažte pekáč olejem a na dno nalijte trochu omáčky. Naplňte cannelloni směsí se špenátem a ricottou a uspořádejte je vedle sebe do pekáče.
- Potřete cannelloni zbytkem omáčky a posypejte zbytkem parmezánu. Pečte v troubě předehřáté na 180°C asi 25-30 minut, dokud těstoviny nejsou měkké a parmazán zezlátne.
- Po vychladnutí můžete posypat drobně nasekanou petrželkou a podávat.




