22. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
Ravioli se špenátem a ricottou.
zdroj: Recepty 24/7

Vypravte se na chuťovou cestu do Itálie s tímto lahodným receptem na ravioli plněné špenátem a ricottou. Originální kombinace chutí a vůní, které okouzlí vaše chuťové pohárky. Sledujte návod krok za krokem a připravte si tento lahodný pokrm doma!

Suroviny

  • 250g ravioli těsta
  • 200g čerstvého špenátu
  • 200g ricotty
  • 1 stroužek česneku
  • 50g másla
  • 30g strouhaného parmezánu
  • Sůl, pepř a oregano podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme máslo a osmahneme na něm prolisovaný stroužek česneku.
  2. Přidáme na menší kousky nakrájený špenát a dusíme do změknutí.
  3. V jiném hrnci uvaříme ravioli podle návodu na balení.
  4. Pomocí děravé lžíce vyndáme uvařené ravioli z hrnce a přidáme je do pánve se špenátem.
  5. Přidáme ricottu a promícháme, dokud se všechny ingredience nespojí.
  6. Po chvíli dochutíme solí, pepřem a oreganem a můžeme podávat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *