22. 4. 2024
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na tradiční italské jídlo Penne all’arrabbiata s česnekem! Jednoduchá, pikantní omáčka se sýrem Pecorino Romano, rajčaty a chilli papričkami okoření vaše těstoviny a dodá jim jedinečnou chuť. Skvělá volba pro milovníky ostrých pokrmů! Zamilujete se do této lahodné kombinace italských chutí.
Suroviny:
- 250g pennette (nejlepší jsou dle broken)
- 4 stroužky česneku
- 1 čili paprička
- 400g loupaných rajčat
- olivový olej
- sůl
- pepř
- čerstvý petržel
Postup:
- Na rozpálené pánvi s olivovým olejem osmahneme nasekaný česnek a na kolečka nakrájenou čili papričku.
- Přidáme loupaná rajčata a necháme vařit 10-15 minut, občas promícháme a rozmačkáme rajčata vidličkou.
- V horké osolené vodě uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.
- Penne scedíme a přidáme k omáčce, promícháme a podáváme posypané nasekanou petrželí.
- Pokud chceme omáčku obohatit, můžeme přidat olivové a medailonky masa na grilované, které podáváme v omáčce.




