22. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
Penne all’arrabbiata s česnekem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na tradiční italské jídlo Penne all’arrabbiata s česnekem! Jednoduchá, pikantní omáčka se sýrem Pecorino Romano, rajčaty a chilli papričkami okoření vaše těstoviny a dodá jim jedinečnou chuť. Skvělá volba pro milovníky ostrých pokrmů! Zamilujete se do této lahodné kombinace italských chutí.

Suroviny:

  • 250g pennette (nejlepší jsou dle broken)
  • 4 stroužky česneku
  • 1 čili paprička
  • 400g loupaných rajčat
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • čerstvý petržel

Postup:

  1. Na rozpálené pánvi s olivovým olejem osmahneme nasekaný česnek a na kolečka nakrájenou čili papričku.
  2. Přidáme loupaná rajčata a necháme vařit 10-15 minut, občas promícháme a rozmačkáme rajčata vidličkou.
  3. V horké osolené vodě uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.
  4. Penne scedíme a přidáme k omáčce, promícháme a podáváme posypané nasekanou petrželí.
  5. Pokud chceme omáčku obohatit, můžeme přidat olivové a medailonky masa na grilované, které podáváme v omáčce.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *