24. 4. 2024
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný recept na klasickou italskou lasagni bolognese s krémovým bešamelem. Kombinace chutných vrstev mletého masa, rajčatové omáčky a sýrového bešamelu jistě potěší vaše chuťové buňky. S touto jednoduchou a lahodnou recepturou se stane vaše rodina nejen spokojenou, ale také plnou energie. Naučte se, jak připravit tento skvělý pokrm, který potěší všechny naše senti.
Suroviny:
- 250 g sušených lasagní
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400 g rajčatového protlaku
- 1 lžíce rajčatového koncentrátu
- sůl, pepř, oregano, bazalka
- 100 g másla
- 100 g hladké mouky
- 750 ml mléka
- 100 g parmezánu
Postup:
- Na pánvi osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme mleté maso a restujeme, dokud maso nezezlátne.
- Přilijeme rajčatový protlak a rajčatový koncentrát. Přidáme sůl, pepř, oregano a bazalku podle chuti.
- Necháme omáčku provařit asi 20 minut na mírném ohni.
- Na másle zpěníme mouku a zalijeme mlékem. Přivedeme k varu za stálého míchání a vaříme, dokud omáčka nezhoustne.
- Přidáme nastrouhaný parmezán a promícháme.
- Do formy vrstvíme lasagne, omáčku bolognese a bešamel. Poslední vrstvu zakončíme bešamelem.
- Předehřejeme troubu na 180°C a pečeme lasagne asi 45 minut, dokud povrch nezezlátne.
- Lasagne necháme chvíli odpočinout a pak podáváme. Dobrou chuť!




