24. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
Lasagne bolognese s bešamelem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento lahodný recept na klasickou italskou lasagni bolognese s krémovým bešamelem. Kombinace chutných vrstev mletého masa, rajčatové omáčky a sýrového bešamelu jistě potěší vaše chuťové buňky. S touto jednoduchou a lahodnou recepturou se stane vaše rodina nejen spokojenou, ale také plnou energie. Naučte se, jak připravit tento skvělý pokrm, který potěší všechny naše senti.

Suroviny:

  • 250 g sušených lasagní
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 400 g rajčatového protlaku
  • 1 lžíce rajčatového koncentrátu
  • sůl, pepř, oregano, bazalka
  • 100 g másla
  • 100 g hladké mouky
  • 750 ml mléka
  • 100 g parmezánu

Postup:

  1. Na pánvi osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme mleté maso a restujeme, dokud maso nezezlátne.
  3. Přilijeme rajčatový protlak a rajčatový koncentrát. Přidáme sůl, pepř, oregano a bazalku podle chuti.
  4. Necháme omáčku provařit asi 20 minut na mírném ohni.
  5. Na másle zpěníme mouku a zalijeme mlékem. Přivedeme k varu za stálého míchání a vaříme, dokud omáčka nezhoustne.
  6. Přidáme nastrouhaný parmezán a promícháme.
  7. Do formy vrstvíme lasagne, omáčku bolognese a bešamel. Poslední vrstvu zakončíme bešamelem.
  8. Předehřejeme troubu na 180°C a pečeme lasagne asi 45 minut, dokud povrch nezezlátne.
  9. Lasagne necháme chvíli odpočinout a pak podáváme. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *