24. 4. 2024
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Chutné rizotto s houbami – klasické italské jídlo plné lahodného krémového rýže a aromatických hub. Recept, který vás jistě nadchne a na jehož přípravu nepotřebujete žádné speciální dovednosti. Vyzkoušejte ho ještě dnes!
Suroviny
- 200g rýže na rizotto
- 500g hub (např. žampióny nebo hřiby)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- 500ml zeleninového vývaru
- 50g tvrdého sýra (parmezán nebo grana padano)
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a máslo a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli a stroužek česneku.
- Přidejte na plátky nakrájené houby a opékejte je, dokud nezměknou.
- Přidejte rýži a promíchejte s ostatními surovinami, než začne sklovatět. Poté přilijte malé množství vývaru a nechte vřít. Postupně postup opakujte, dokud není rýže měkká.
- Přidejte nastrouhaný sýr a promíchejte. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Rizotto podávejte ihned s čerstvě nasekanou petrželkou nebo bazalkou jako ozdobou.




