24. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
Rizotto s houbami
zdroj: Recepty 24/7

Chutné rizotto s houbami – klasické italské jídlo plné lahodného krémového rýže a aromatických hub. Recept, který vás jistě nadchne a na jehož přípravu nepotřebujete žádné speciální dovednosti. Vyzkoušejte ho ještě dnes!

Suroviny

  • 200g rýže na rizotto
  • 500g hub (např. žampióny nebo hřiby)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 500ml zeleninového vývaru
  • 50g tvrdého sýra (parmezán nebo grana padano)
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a máslo a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli a stroužek česneku.
  2. Přidejte na plátky nakrájené houby a opékejte je, dokud nezměknou.
  3. Přidejte rýži a promíchejte s ostatními surovinami, než začne sklovatět. Poté přilijte malé množství vývaru a nechte vřít. Postupně postup opakujte, dokud není rýže měkká.
  4. Přidejte nastrouhaný sýr a promíchejte. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
  5. Rizotto podávejte ihned s čerstvě nasekanou petrželkou nebo bazalkou jako ozdobou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *