24. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
Pasta carbonara – italská specialita’s vaječnou omáčkou.
zdroj: Recepty 24/7

Pasta carbonara je lahodná italská specialita s vaječnou omáčkou, která se rychle připraví a rozhodně stojí za vyzkoušení. Tato jednoduchá, ale chutná pasta je oblíbená po celém světě a jistě si ji zamilujete i vy. Sledujte náš recept a připravte si doma skvělou carbonaru jako z italské trattorie. Buon appetito!

Suroviny

  • 400g pasta (nejlépe spaghetti)
  • 150g pancetta nebo slaniny, nakrájená na kostičky
  • 4 vajíčka
  • 100g parmazánu nebo jiného tvrdého sýra, nastrouhaného
  • Čerstvě mletý pepř
  • Sůl
  • Olivový olej

Postup

  1. Uvařte těstoviny v osolené vodě podle návodu na obalu, nechte je al dente.
  2. Na pánvi osmahněte pancettu nebo slaninu na olivovém oleji, dokud není křupavá.
  3. V míse smíchejte vajíčka se sýrem a pepřem.
  4. Sceděné těstoviny smíchejte s pancettou a směsí vajec a sýra, vše dobře promíchejte, dokud se omáčka nezlátne a nezahustí.
  5. Pokud je omáčka příliš hustá, můžete přidat trochu vody z vaření těstovin.
  6. Promíchejte, aby se všechny ingredience spojily a podávejte okamžitě s čerstvě nastrouhaným parmazánem a čerstvým pepřem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *