25. 4. 2024
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné italské jídlo s názvem Penne alla carbonara s pancettou. Tento recept kombinuje lahodnou smetanovou omáčku s uzenou pancettou a těstovinami. Pokrm je rychlý a snadný k přípravě a jistě potěší celou rodinu! Zkuste ho ještě dnes a nechte se unést italskými lahůdkami.
Suroviny
- 250g penné těstovin
- 150g pancetty
- 3 vajíčka
- 50g parmazánu
- sůl a pepř
- olivový olej
Postup
- Na pánvi osmahneme nakrájenou pancettu na kousíčky do zlatova.
- V míse rozšleháme vajíčka, přidáme nastrouhaný parmazán a dochutíme solí a pepřem.
- V hrnci uvaříme penné těstoviny podle návodu na obalu.
- Uvařené těstoviny sceďte a přidejte je k osmažené pancettě na pánvi. Promíchejte.
- Do těstovin s pancettou přilijeme směs se vajíčky a parmazánem. Rychle promícháme, aby se vajíčka zahřála, ale nezmrzla a vytvoříme krémovou omáčku.
- Penne alla carbonara podáváme ihned, ozdobené dalším špetkou parmazánu a čerstvě nasekanou petrželkou.




