25. 4. 2024
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na italské risotto se špenátem a rajčaty. Tento pokrm je plný chuti a vitamínů a určitě ohromí vaše chuťové buňky. S naším receptem si připravíte dokonalé křehké rizoto plné zeleniny a lahodného sýra. Nechte se inspirovat a vytvořte si skvělou večeři pro celou rodinu!
Suroviny
- 1 hrnek Arborio rýže
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200g čerstvého špenátu
- 4 rajčata
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- 1 litr zeleninového vývaru
- sůl a pepř podle chuti
- parmezán (volitelně)
Postup
- Nejprve si připravte zeleninový vývar a udržujte ho teplý.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte na tenké plátky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Osmažte dozlatova.
- Přidejte rýži a nechte ji chvíli restovat, dokud nezezlátne.
- Po chvíli zalijte rýži hrnkem vývaru a za občasného míchání nechte vřít. Postupně přilévejte vývar, dokud nebude rýže měkká.
- V tomto okamžiku můžete přidat na kousky nakrájené rajčata a oloupaný a nakrájený špenát. Vařte ještě několik minut, než se zelenina zahřeje.
- Přidejte máslo, promíchejte a ochutnejte. Dochutit můžete solí, pepřem a případně parmezánem.
- Risotto podávejte horké s čerstvým chlebem nebo bez postní Baguette.




