25. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
Sicilská caponata s cuketou.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodnou sicilskou caponatu s cuketou, tradiční italský pokrm plný chutí a vůní Středomoří. Tato osvěžující a lahodná zeleninová směs je skvělá jako předkrm nebo vedlejší jídlo k masu. Podívejte se na náš jednoduchý recept a zkuste si ho připravit doma!

Suroviny:

  • 1 veľká cuketa
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 paradajky
  • 50g olivového oleja
  • 50g olivových olív
  • 2 lyžice kaparov
  • 2 lyžice octu
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup:

  1. Na začiatok si pripravíme všetky suroviny. Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno, cuketu a paradajky nakrájame na kocky.
  2. Na panvici rozohrejeme olivový olej a orestujeme cibuľu a cesnak, kým nezmäknú.
  3. Pridáme nakrájanú cuketu a paradajky a dusíme spolu asi 10 minút, kým cuketa nezmäkne.
  4. Potom pridáme nakrájané olivy, kapary, ocot, soľ a korenie a všetko spolu povaríme ešte 5 minút.
  5. Nezabudnite pravidelne miešať, aby sa jedlá nespálila.
  6. Caponatu môžete podávať teplú alebo aj studenú, chutí výborne aj s čerstvým chlebom.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *