25. 4. 2024
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou sicilskou caponatu s cuketou, tradiční italský pokrm plný chutí a vůní Středomoří. Tato osvěžující a lahodná zeleninová směs je skvělá jako předkrm nebo vedlejší jídlo k masu. Podívejte se na náš jednoduchý recept a zkuste si ho připravit doma!
Suroviny:
- 1 veľká cuketa
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 paradajky
- 50g olivového oleja
- 50g olivových olív
- 2 lyžice kaparov
- 2 lyžice octu
- soľ a korenie podľa chuti
Postup:
- Na začiatok si pripravíme všetky suroviny. Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno, cuketu a paradajky nakrájame na kocky.
- Na panvici rozohrejeme olivový olej a orestujeme cibuľu a cesnak, kým nezmäknú.
- Pridáme nakrájanú cuketu a paradajky a dusíme spolu asi 10 minút, kým cuketa nezmäkne.
- Potom pridáme nakrájané olivy, kapary, ocot, soľ a korenie a všetko spolu povaríme ešte 5 minút.
- Nezabudnite pravidelne miešať, aby sa jedlá nespálila.
- Caponatu môžete podávať teplú alebo aj studenú, chutí výborne aj s čerstvým chlebom.




