26. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto s hřiby a sýrem.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné a jednoduché recept na krémové risotto s hřiby a sýrem. Tento chutný pokrm je skvělou volbou pro vegetariány i všechny milovníky italské kuchyně. Zaručeně Vás nadchne svou bohatou a lahodnou chutí! Sledujte náš krok za krokem recept a připravte si skvělou večeři pro celou rodinu.

Suroviny:

  • 200g hříbky
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 250g rýže na risotto
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 100ml bílého vína
  • 600ml zeleninového vývaru
  • 50g strouhaného sýra (např. parmazán)
  • sůl, pepř, petržel na dochucení

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olej a máslo a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidejte na plátky nakrájené hříbky a osmahněte je dozlatova.
  3. Přilijte rýži a promíchejte, aby se rýže ochutila tukem a cibulí.
  4. Zalijte bílým vínem a nechte chvíli vařit, dokud víno nevypaří.
  5. Postupně přidávejte horký zeleninový vývar po lžících a neustále promíchejte, dokud se rýže nenačte. Pokračujte vařením asi 18-20 minut, dokud rýže není měkká.
  6. Přidejte sýr a dobře promíchejte. Podle chuti osolte a opepřete.
  7. Postrouhejte sýrem a posypte nasekanou petrželí před podáváním.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *