29. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto s houbami a smetanou
zdroj: Recepty 24/7

⁤ Vyzkoušejte lahodné italské risotto ⁣s houbami a smetanou, které okoření ⁤váš‌ jídelníček novými chutěmi a vůněmi. Tento recept je jednoduchý na‌ přípravu a jeho bohatá chuť⁤ potěší každého milovníka gastronomie. Připravte si ho doma a užijte si skvělou kombinaci hladké⁣ rýže, aromatických hub a krémové smetany.

Suroviny

  • 200g rýže na risotto
  • 200g hub (ideálně žampiony nebo sušené houby)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky⁣ česneku
  • 200ml‌ smetany​ ke ⁤šlehání
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce ⁤nasekané petržele
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • sůl, pepř

Postup

  1. Na pánvi rozpalte⁣ olivový olej a máslo.
  2. Přidejte nasekanou cibuli a prolisovaný česnek a restujte dozlatova.
  3. Přidejte rýži‍ a restujte ji,⁣ dokud se neproleje, asi 2 minuty.
  4. Přilijte polovinu vývaru a vařte za občasného⁤ míchání do té doby, dokud rýže nenasaje ‍veškerou tekutinu.
  5. Po částech přilijte zbytek vývaru a vařte stále míchání, dokud rýže nedosáhne požadované konzistence.
  6. Přidejte na kostičky nakrájené houby ​a vařte ještě chvíli, dokud nezměknou.
  7. Přidejte smetanu, ‌promíchejte a nechte provařit‌ asi⁣ 2 minuty.
  8. Osolte a⁣ opepřete podle chuti.
  9. Před podáváním posypte nasekanou petrželí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *