30. 4. 2024
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Vypravte se na chuťovou výpravu do mořských hlubin s tímto lahodným receptem na italské risotto s výběrem čerstvých mořských plodů. Originální kombinace rýže, pokrmu a omáček zaručí nezapomenutelný zážitek pro vaše chuťové buňky. Připravte si tento exkluzivní pokrm snadno a rychle a udělejte si radost i vy i vaši hosté!
Suroviny
- 200g rýže na risotto
- 400g mixu mořských plodů (krevety, mušle, chobotnice)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 750ml kuřecího vývaru
- 100ml bílého vína
- Sůl, pepř, petržel na dochucení
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte na něm nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidejte mix mořských plodů a krátce osmahněte.
- Přidejte rýži a restujte ji, dokud se nestane skleněnou.
- Po zalití bílým vínem nechte všechno vypařit.
- Počínaje postupně přilévejte horký kuřecí vývar do rýže a vařte, dokud není rýže měkká a krémová.
- Na závěr dochuťte solí, pepřem a nasekanou petrželí.




