1. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
Klasické italské špagety carbonara
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si lahodné klasické italské špagety carbonara připravené⁤ s‌ vaječným krémem, osolenou pancettou ⁤a⁢ sýrem pecorino romano. Tento pohodlný italský recept je ⁣ideální pro ty, kteří milují jednoduché a chutné pokrmy. Sledujte náš krok za krokem a‌ užijte si autentickou italskou chuť doma.

Suroviny

  • 250 g špaget
  • 200 ​g pancetty nebo slaniny nakrájené na kostičky
  • 3 ​vajíčka
  • 100 g parmazánu
  • sůl a pepř
  • olivový olej

Postup

  1. Špagety uvařte ve vroucí osolené vodě dle návodu na ​obalu a sceděte je.
  2. V rendlíku orestujte pancettu nebo slaninu na olivovém oleji.
  3. V misce smíchejte vejce, nastrouhaný parmazán,⁤ sůl ⁤a pepř.
  4. Přidejte uvařené špagety ​do rendlíku ‍s ⁣pancettou a​ promíchejte.
  5. Nakonec přidejte ‌směs se sýrem ⁢a​ vajíci a rychle promíchejte. Dbejte​ na to, ​aby‌ vajíčka nezaklepala a vznikla⁣ vázaná krémová omáčka.
  6. Podávejte horké posypané čerstvým parmazánem ⁢a čerstvě ⁢mletým pepřem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *