1. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený

zdroj: Recepty 24/7
Naučte se připravit lahodné rajčatové karahi s jehněčím doma! Tento recept kombinuje šťavnaté kousky jehněčího masa s intenzivními indickými kořeněnými omáčkami a svěžími rajčaty. Vaše chuťové buňky budou nadšené! Sledujte náš jednoduchý krok za krokem návod a připravte si skvělou večeři pro celou rodinu.
Suroviny
- 500g jehněčího masa
- 4 rajčata
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 1 chilli paprička
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička koriandru
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička garam masala koření
- sůl, pepř, olej
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm na kostičky nakrájené jehněčí maso.
- Přidáme nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájený česnek.
- Přidáme nakrájené rajčata, papriky a chilli papričku. Promícháme a dusíme pod pokličkou, dokud zelenina nezměkne.
- Přidáme rajčatový protlak, koriandr, kmín, garam masala koření, sůl a pepř podle chuti. Vaříme dalších 5 minut.
- Servírujeme s rýží nebo indickým chlebem naanem.




