1. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Rajčatový karahi s jehněčím.
zdroj: Recepty 24/7

Naučte se připravit lahodné rajčatové karahi s jehněčím doma! Tento recept kombinuje šťavnaté kousky jehněčího masa s intenzivními indickými kořeněnými omáčkami a svěžími rajčaty. Vaše chuťové buňky budou nadšené! Sledujte náš jednoduchý krok za krokem návod a připravte si skvělou večeři pro celou rodinu.

Suroviny

  • 500g jehněčího masa
  • 4 rajčata
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 1 chilli paprička
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička koriandru
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička garam masala koření
  • sůl, pepř, olej

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm na kostičky nakrájené jehněčí maso.
  2. Přidáme nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájený česnek.
  3. Přidáme nakrájené rajčata, papriky a chilli papričku. Promícháme a dusíme pod pokličkou, dokud zelenina nezměkne.
  4. Přidáme rajčatový protlak, koriandr, kmín, garam masala koření, sůl a pepř podle chuti. Vaříme dalších 5 minut.
  5. Servírujeme s rýží nebo indickým chlebem naanem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *