1. 5. 2024
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Objavte klasický taliansky recept na ragu bolognese se špagetami, který vás dostane na první ochutnání. Lahodná kombinace pikantní omáčky z mletého mäsa a špaget vás určite poteší. Vyskúšajte tento jednoduchý a chutný recept ešte dnes!
Suroviny
- 400 g mletého hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 400 g krájených rajčat
- 200 ml vývaru
- 400 g špaget
- sůl, pepř, oregano, bazalka
- olivový olej
Postup
- Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme mleté maso a krátce orestujeme, dokud nezezlátne.
- Přidáme nastrouhanou mrkev, sůl, pepř, oregano a bazalku. Promícháme a necháme dusit asi 5 minut.
- Poté přidáme rajčatový protlak, krájená rajčata a vývar. Podusíme do hustoty ragu (cca 30 minut).
- Mezitím uvaříme špagety podle návodu na obalu.
- Hotové špagety servírujeme s ragu bolognese a posypeme nasekanou bazalkou.





