2. 5. 2024
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Rizotto s houbami a parmazánem je lahodný italský pokrm plný bohatých a intenzivních chutí. V tomto receptu vám ukážeme, jak snadno a rychle připravit lahodné rizotto doma. S kombinací aromatických hub, krémového parmazánu a lahodného rýže Arborio si jistě pochutnáte! Navíc je to skvělá možnost pro využití sezónních hub a vytvoření chutného jídla, které potěší celou rodinu. Podívejte se na tento recept a nechte se okouzlit výjimečnou chuťovou symfonií rizotta s houbami a parmazánem.
Suroviny
- 200g rýže na rizotto
- 200g hub (např. žampiony nebo hlívy ústřičné)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 l zeleninového vývaru
- 50g parmazánu
- olivový olej
- sůl, pepř
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm na kostičky nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte nakrájené houby a nechte je krátce restovat, dokud nezpustí šťávu.
- Přidejte rýži a orestujte ji také krátce, aby se začala lehce sklovatět.
- Postupně přilévejte horký zeleninový vývar, aby rýže mohla postupně vstřebávat tekutinu (cca 20-25 minut).
- Nakonec vmíchejte nastrouhaný parmazán a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Rizotto podávejte s čerstvě nasekanou petrželkou nebo s extra oblíbeným bylinkovým veganstvem nakrájeným ořechy.




