2. 5. 2024
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Špagety aglio e olio jsou klasická italská pasta s česnekem a olivovým olejem. Tento jednoduchý recept je rychlý a chutný způsob, jak si vychutnat lahodné italské pokrmy doma. Vyzkoušejte ho ještě dnes a užijte si skvělou chuť!
Suroviny
- 250 g špaget
- 4 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 čili paprička
- čerstvý petržel
- extra panenský olivový olej
- sůl a pepř
Postup
- Špagety uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu.
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a lehce na něm osmažíme na kolečka nakrájený česnek.
- Přidáme na drobné kousky nakrájenou červenou papriku a na proužky nakrájenou čili papričku.
- Vše krátce restujeme a dochutíme solí a pepřem.
- Uvařené špagety přidáme do pánve k česneku a paprice a vše důkladně promícháme.
- Před podáváním posypeme nadrobno nasekanou čerstvou petrželí.




