2. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
Ragu bolognese a tagliatelle
zdroj: Recepty 24/7

Vyberte si tento klasický italský recept na⁤ ragu bolognese ‌a tagliatelle a užijte si ho s celou rodinou. Vychutnejte si dobroty z husté ⁢omáčky ‍se ztuženým⁣ mletým masem, zeleninou a aromatickými bylinkami, které skvěle ladí s ‍čerstvě uvařenými tagliatelle ⁣těstovinami.‍ Tento lahodný pokrm‍ vám ‍jistě zahřeje srdce i ⁢žaludek.

Suroviny

  • 500g​ mletého hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky ‌česneku
  • 2 mrkve
  • 2 ​větší ⁣rajčata
  • 400g⁣ rajčatového protlaku
  • 200ml vývaru
  • čerstvé bylinky (bazalka, oregano)
  • sůl, pepř, olej
  • tagliatelle těstoviny

Postup

  1. Nejprve oloupejte ‍a‍ nasekejte cibuli ⁢a česnek. Oloupejte‌ a​ nastrouhejte mrkev. Rajčata ponořte na 1 minutu do⁣ vroucí ‌vody, oloupejte je a nakrájejte na malé kousky.
  2. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli a​ česnek. Přidejte‌ mleté maso‍ a za‌ stálého míchání ⁣prosmaděte.
  3. ‍Přidejte nakrájenou mrkev ⁢a rajčata a restujte‍ asi 5 minut. Přilijte​ rajčatový ‌protlak a vývar. Osolte,​ opepřete a⁤ přidejte bylinky.
  4. Vařte na mírném ‍ohni ⁣asi 1,5 hodiny, nebo dokud omáčka nezhoustne.
  5. Mezitím⁣ si uvařte tagliatelle ⁤těstoviny podle návodu na obalu.
  6. Podávejte hotové ragu‍ bolognese s tagliatelle těstovinami posypané čerstvým‌ parmezánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *