3. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
Penne al’arrabbiata
zdroj: Recepty 24/7

Penne al’arrabbiata je ​klasické italské⁤ jídlo, které se vyznačuje pikantní omáčkou z rajčat, česneku, olivového oleje ‌a ‍chilli papriček. Tento recept je jednoduchý a rychlý na ​přípravu,‍ ale přesto plný chutí a vůní. Vyzkoušejte ho a překvapte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 300g penne těstovin
  • 400g krájených rajčat
  • 2 stroužky ‌česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 chilli paprička
  • Čerstvá bazalka
  • Sůl, pepř, olivový olej

Postup

  1. Na⁤ pánvi rozehřejte olivový olej a‍ osmažte na‌ něm na⁢ drobno nakrájený česnek‍ a chilli papričku.
  2. Přidejte nakrájenou papriku a krájená ⁤rajčata. Poduste směs asi 10 ‌minut.
  3. V⁢ samostatném ⁢hrnci uvařte penne těstoviny podle návodu na obalu.
  4. Smíchejte vařené těstoviny ‌s omáčkou al’arrabbiata a podávejte posypané​ nasekanou bazalkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *