3. 5. 2024
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Penne al’arrabbiata je klasické italské jídlo, které se vyznačuje pikantní omáčkou z rajčat, česneku, olivového oleje a chilli papriček. Tento recept je jednoduchý a rychlý na přípravu, ale přesto plný chutí a vůní. Vyzkoušejte ho a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 300g penne těstovin
- 400g krájených rajčat
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 chilli paprička
- Čerstvá bazalka
- Sůl, pepř, olivový olej
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte na něm na drobno nakrájený česnek a chilli papričku.
- Přidejte nakrájenou papriku a krájená rajčata. Poduste směs asi 10 minut.
- V samostatném hrnci uvařte penne těstoviny podle návodu na obalu.
- Smíchejte vařené těstoviny s omáčkou al’arrabbiata a podávejte posypané nasekanou bazalkou.




