4. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
Rizoto s houbami, šafránem a sýrem.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné rizoto s plnotučnými houbami, aromatem šafránu a lahodným ⁣sýrem. Tento recept je⁢ skvělou kombinací⁢ chuťových vjemů a jednoduchým způsobem, jak si pochutnat na bohaté a krémové rizoto. Získejte zářivou inspiraci‌ do vaší​ kuchyně ⁤a vytvořte ⁢dokonalé jídlo ​pro svou⁤ rodinu a přátele!

Suroviny

  • 250g rýže Arborio
  • 200g‌ hub⁤ (žampiony, sušené houby)
  • 1 cibule
  • 2⁣ stroužky česneku
  • špetka šafránu
  • 100g tvrdého sýra
  • 1 l zeleninového vývaru
  • olivový olej
  • soľ, čierne​ korenie

Postup

  1. Na rozpálenej panvici osmahneme ⁢nakrájanú cibuľu a ⁤česnek.
  2. Pridáme na plátky nakrájané huby a orestujeme⁤ ich.
  3. Potom pridáme rýžu ⁢a podlievame postupne vývarom, za stáleho miešania.
  4. Do rizota pridáme šafrán, soľ a korenie podľa ⁣chuti.
  5. Po​ uvarení rýže pridáme nastrúhaný tvrdý syr a necháme ho rozpustiť.
  6. Potom môžeme rizoto posypať nastrúhaným syrom a podávať.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *