5. 5. 2024
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné risotto se španělskou klobásou, které vaše chuťové buňky jistě potěší. Tento recept kombinuje krémovou texturu rýže s pikantní chutí klobásy, což ho činí skvělou volbou pro každou příležitost. Sledujte náš jednoduchý postup a užijte si skvělou večeři plnou skvělých chutí.
Suroviny
- 200g rýže na risotto
- 1 španělská klobása
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 500ml kuřecího vývaru
- 80ml bílého vína
- 50g parmazánu
- olivový olej
- sůl, pepř
Postup
- Na pánvi orestujeme na olivovém oleji nakrájenou španělskou klobásu.
- Přidáme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a dusíme dozlatova.
- Přidáme rýži a restujeme, dokud není skleněná.
- Zalijeme vínem a necháme vypařit alkohol.
- Postupně podléváme vývarem a vaříme do měkka podle pokynů na balení rýže.
- Přidáme nastrouhaný parmazán a promícháme.
- Případně dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat.




