5. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto se španělským klobásou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné risotto se španělskou⁣ klobásou, které vaše ‍chuťové buňky jistě potěší. Tento recept kombinuje krémovou texturu rýže s pikantní chutí klobásy, což ho činí skvělou volbou pro každou příležitost. Sledujte náš jednoduchý postup a ​užijte si skvělou‍ večeři ‍plnou skvělých chutí.

Suroviny

  • 200g rýže⁤ na⁢ risotto
  • 1 španělská klobása
  • 1 cibule
  • 2 stroužky ⁤česneku
  • 500ml kuřecího‍ vývaru
  • 80ml bílého vína
  • 50g parmazánu
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Postup

  1. Na pánvi orestujeme na olivovém oleji nakrájenou španělskou klobásu.
  2. Přidáme nakrájenou cibuli‌ a prolisovaný česnek a dusíme dozlatova.
  3. Přidáme rýži a restujeme, dokud není skleněná.
  4. Zalijeme vínem a⁣ necháme vypařit alkohol.
  5. Postupně podléváme vývarem ‍a vaříme do měkka podle ​pokynů na balení⁣ rýže.
  6. Přidáme nastrouhaný parmazán a⁢ promícháme.
  7. Případně dochutíme solí a​ pepřem a můžeme podávat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *