5. 5. 2024
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Naučte se připravit lahodné kuřecí Saltimbocca s rukolou doma! Tento tradiční italský recept spojuje šťavnaté kuřecí maso s křupavou slaninou a svěží rukolou. Vyzkoušejte tento jednoduchý a chutný pokrm, který jistě okouzlí vaše chuťové buňky. S námi bude vaření hračka!
Suroviny:
- 4 kuřecí řízečky
- 4 plátky pršutu
- 4 listy sádlovníku
- 4 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř
- rukola
- citronová šťáva
Postup:
- Na každý kus kuřecího masa položte plátek pršutu a list sádlovníku.
- Řízečky lehce osolte a opepřete.
- Rukolu promíchejte s olivovým olejem a citronovou šťávou.
- Na pánvi rozehřejte olej a opečte saltimboccu z obou stran dozlatova.
- Servírujte s rukolou a citronovou šťávou posypanou solí a pepřem.




