6. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
Penne al pesto Genovese
zdroj: Recepty 24/7

⁤Penne al pesto⁣ Genovese je tradiční italské⁤ jídlo, které si zamilujete. Tento recept ‌kombinuje⁢ lahodnou bazalkovou omáčku s ⁤dochucenými pennemi.⁤ Vyzkoušejte ho ještě dnes a připravte si‍ skvělý ⁣oběd ​nebo večeři.

Suroviny

  • 250g ⁢penne těstovin
  • 60g bazalkového pesto
  • 50g parmazánu (nahrubo ⁤nakrájeného)
  • 2 stroužky česneku (nasekaného)
  • 50ml olivového ⁤oleje
  • Sůl a‌ pepř podle chuti

Postup

  1. V hrnci​ přiveďte osolenou vodu⁤ k varu ⁢a uvařte penne podle návodu na⁢ obalu.
  2. V pánvi rozehřejte ‍olivový⁤ olej a osmahněte⁤ na něm nasekaný česnek do zlatova.
  3. Přidejte bazalkové ⁤pesto a​ promíchejte s opečeným česnekem.
  4. Penne sceďte ⁣a ‍přidejte do ‍pánve s⁢ omáčkou. Dobře promíchejte, aby se omáčka rovnoměrně rozložila.
  5. Přidejte⁢ nakrájený ‍parmazán⁣ a promíchejte do těstovin, dokud se sýr‌ nerozpustí.
  6. Ochutnejte a podle potřeby dosolte​ a dosypejte pepřem.
  7. Servírujte teplé a ‍můžete posypat parmazánem navíc.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *