6. 5. 2024
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné a lahodné recept na italské risotto s houbami a hráškem. Tento jednoduchý, ale chutný pokrm je skvělou volbou pro vegetariány i milovníky dobrého jídla. Podpořte svou kuchyňskou kreativitu s tímto lahodným a vydatným jídlem, které zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Navíc je příprava tohoto risotta snadná a rychlá, takže můžete být rádi, že vaření nezabere příliš mnoho času. Nechte se svést vůní a texturou tohoto úžasného receptu s houbami a hráškem a pozvěte své blízké na nezapomenutelnou kulinářskou cestu.
Suroviny:
- 250g rýže na risotto
- 200g smržů nebo žampionů
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 150g zmražených hrášku
- 1 l zeleninového vývaru
- 1 dl bílého vína
- 50g másla
- 50g strouhaného parmazánu
- sůl, pepř, olivový olej, petržel
Postup:
- Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm najemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme na plátky nakrájené houby a restujeme, dokud nezezlátnou. Posolíme a opepříme.
- Přidáme rýži a restujeme, dokud nebude rýže sklenutá.
- Postupně podléváme vývarem a vínem, mícháme a necháme vždy vstřebat.
- Na závěr přidáme zmražené hrášky a chvíli ještě povaříme, aby změkly.
- Do hotového risotta vmícháme máslo, nasekanou petržel a parmazán. Dochutíme solí a pepřem.
- Servírujeme posypané strouhaným parmazánem a ozdobíme čerstvou petrželkou.





