7. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto ai funghi a parmigiano
zdroj: Recepty 24/7

‌Risotto s houbami ⁢a parmazánem je italská klasika plná lahodných chutí. Tento recept vás naučí, jak snadno a⁤ rychle připravit tento lahodný pokrm doma. Vychutnejte si bohaté křémové rizotto ‍s plnotučným parmazánem a aromatickými ​houbami. Vyzkoušejte ⁤tento ⁣recept ještě​ dnes!

Suroviny

  • 250 ​g ⁢arborio rýže
  • 500 g žampionů
  • 1 cibule
  • 2‌ stroužky česneku
  • 100 g parmazánu
  • 1 l zeleninového vývaru
  • čerstvý petržel
  • sůl, pepř,⁢ olivový⁢ olej

Postup

  1. Na pánvi ⁣rozehřejeme olej a na něm osmahneme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidáme na plátky nakrájené žampiony a restujeme do měkka.
  3. Přidáme arborio rýži a ⁣necháme ji⁤ osmahnout do ⁤sklovata.
  4. Postupně ⁤přiléváme horký zeleninový vývar, po hrstech, za​ stálého míchání.
  5. Když je rýže měkká, vmícháme ⁢do ⁢ní nastrouhaný ​parmazán.
  6. Přidáme nasekanou⁢ petržel a dochutíme solí a pepřem.
  7. Risotto ​necháme krátce odstát a ​pak ⁤podáváme horké.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *