8. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Kari s masem a hrachem.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na lahodné kari s masem a hrachem, které si zamilujete! Kombinace exotických koření a jemné chuti masa a hrachu vytvoří neodolatelnou chuťovou explozi. Navíc je připravený během krátké doby a s minimálním úsilím. Bon appétit!

Suroviny

  • 400g hovězího masa (na kostkách)
  • 1 cibule (nasekaná)
  • 2 stroužky česneku (utřené)
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce kari koření
  • 1 plechovka cizrny (opláchnutá a odkapaná)
  • 400ml kokosového mléka
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte na něm cibuli dozlatova.
  2. Přidejte utřený česnek a kari koření. Prozpěte alespoň minutu, než kari začne vonět.
  3. Přidejte na kostky nakrájené maso a restujte dozlatova ze všech stran.
  4. Přidejte odkapanou cizrnu a zalijte kokosovým mlékem.
  5. Nechejte vařit na mírném ohni asi 30 minut, dokud maso nebude měkké.
  6. Případně dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  7. Smeřte s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *