8. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodné kari s masem a hrachem, které si zamilujete! Kombinace exotických koření a jemné chuti masa a hrachu vytvoří neodolatelnou chuťovou explozi. Navíc je připravený během krátké doby a s minimálním úsilím. Bon appétit!
Suroviny
- 400g hovězího masa (na kostkách)
- 1 cibule (nasekaná)
- 2 stroužky česneku (utřené)
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce kari koření
- 1 plechovka cizrny (opláchnutá a odkapaná)
- 400ml kokosového mléka
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte na něm cibuli dozlatova.
- Přidejte utřený česnek a kari koření. Prozpěte alespoň minutu, než kari začne vonět.
- Přidejte na kostky nakrájené maso a restujte dozlatova ze všech stran.
- Přidejte odkapanou cizrnu a zalijte kokosovým mlékem.
- Nechejte vařit na mírném ohni asi 30 minut, dokud maso nebude měkké.
- Případně dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Smeřte s rýží nebo naan chlebem.




