8. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
Cannoli siciliani s ricottou.
zdroj: Recepty 24/7

Oslněte své chuťové‌ buňky s lahodným sicilským dezertem – cannoli​ siciliani​ s bohatou náplní z čerstvé ricotty. Tento ⁢tradiční recept vám přinese kousek Sicílie přímo do vaší kuchyně! Jemné, křupavé těsto‌ a ⁢krémová ricotta – dokonalá⁢ kombinace pro sladký zážitek. ⁣Vyzkoušejte tento​ autentický recept a ukažte svůj kulinářský talent!

Suroviny

  • 300g hladké mouky
  • 30g ⁢cukru
  • 30g másla
  • 1 vejce
  • 50ml​ bílého vína
  • špetka soli
  • olej na smažení
  • 250g ricotty
  • 100g‍ cukru
  • 50g čokolády nastrouhané
  • 30g kandovaného ovoce ​nakrájené na kousky

Postup

  1. Smíchejte mouku,‌ cukr a sůl⁤ v míse.
  2. Přidejte⁣ málo po málo máslo a vajíčko, promíchejte.
  3. Přidejte bílé víno a hněte ⁤těsto, dokud není‍ hladké.
  4. Nechejte těsto odpočinout⁢ 30 ⁣minut.
  5. V míse smíchejte ricottu, cukr, čokoládu a kandované ovoce.
  6. Těsto‌ rozválejte a nakrájejte ​na kruhy.
  7. Zabalte kruhy kolem forem na cannoli a smažte je dozlatova.
  8. Dejte‌ cannoli do ricottové‍ směsi ⁣a nechte v lednici odpočinout alespoň hodinu.
  9. Posypte cukrem a podávejte.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *