8. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Jehněčí kari s rýží a mangem.
zdroj: Recepty 24/7

Chutný recept na jehněčí kari s exotickou chutí mangem a aromatickou rýží. Ideální kombinace koření a sladkého ovoce, která zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm plný exotiky a překvapte své blízké!

Suroviny

  • 500 g jehněčího masa nakrájeného na kostky
  • 1 cibule nakrájená na drobno
  • 2 stroužky česneku nakrájené na plátky
  • 2 papriky nakrájené na kostky
  • 2 lžíce kari koření
  • 400 ml kokosového mléka
  • 1 plechovka nakrájených rajčat
  • 2 lžíce oleje
  • sol a pepř podle chuti
  • vařená rýže a nakrájený mango na podávání

Postup

  1. Na pánvi si rozehřejte olej.
  2. Přidejte cibuli a česnek a osmahněte je dozlatova.
  3. Přidejte maso a osmažte ho ze všech stran.
  4. Přidejte papriky a nechte je osmažit.
  5. Přidejte kari koření a promíchejte.
  6. Přidejte kokosové mléko a rajčata.
  7. Osolte, opepřete a nechte vařit asi 30 minut, dokud maso není měkké.
  8. Servírujte s vařenou rýží a nakrájeným mangem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *