9. 5. 2024
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné italské tiramisu bez vajec! Tento recept vám ukáže, jak snadno a rychle připravit skvělé dezert, který si zamilujete. S krémem z mascarpone, kávou a lístky savoiardi biskvitů si pochutnáte na tradiční italské dobrotě bez vajec. Nenechte si ujít tento jedinečný recept na domácí tiramisu!
Suroviny
- 250 g Mascarpone sýra
- 200 ml smetany ke šlehání
- 100 g cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 200 ml silné kávy
- 200 g piškotů
- kakao na posypání
Postup
- V misce smíchejte Mascarpone sýr s cukrem a vanilkovým extraktem, dokud směs není krémová.
- V jiné misce ušlehejte smetanu ke šlehání dokud nevzniknou tuhé špičky.
- Postupně vmíchejte ušlehanou smetanu do směsi s Mascarpone sýrem a důkladně promíchejte.
- Do mělké mísy dejte silnou kávu a namáčejte do ní piškoty.
- Na dno misky nebo skleniček pokládejte namočené piškoty a nad ně rozetřete polovinu krémové směsi.
- Poté pokračujte další vrstvou namočených piškotů a vrstvou zbylé krémové směsi.
- Posypte povrch italského tiramisu hojně kakaem.
- Pokud máte rádi, můžete na vrch přidat nahrubo nastrouhanou čokoládu.
- Nechejte italské tiramisu bez vajec odpočinout v lednici alespoň 4 hodiny, ideálně přes noc, aby chutě dobře promíchaly.




