10. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto ai funghi (Houbové rizoto)
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte ⁣lahodné italské rizoto ai funghi s houbami. Tento jednoduchý ⁤recept vám přinese bohatou chuť a ‌jemnou texturu. Houby se perfektně kombinují s krémovou rýží, která je základem tohoto chutného pokrmu. Nechte se okouzlit tímto lahodným houbovým rizotem a připravte si skvělou večeři pro celou rodinu. Sledujte náš jednoduchý recept a užijte si tradiční italskou kuchyni v pohodlí vašeho domova. ​

Suroviny:

  • 250g arborio rýže
  • 200g hub (žampiony, sušené houby, apod.)
  • 1 ⁤cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 100ml bílého vína
  • 700ml zeleninového vývaru
  • 50g másla
  • 50g parmazánu
  • sůl, pepř, čerstvý petržel

Postup:

  1. Na pánvi osmahneme na kousky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek na olivovém oleji.
  2. Přidáme‍ na plátky nakrájené houby a vaříme do změknutí.
  3. Přidáme arborio rýži a restujeme dozlatova.
  4. Zalijeme vínem a necháme vyvařit.
  5. Postupně přilijeme horký ‌zeleninový vývar,‌ stále mícháme a ⁢čekáme, ​až rýže‍ vstřebá vývar.
  6. Když je rýže měkká a krémová, přidáme na kousky ⁣nakrájené máslo, nastrouhaný parmazán a dochutíme solí a pepřem.
  7. Servírujeme posypané nasekaným petrželem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *