10. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto al funghi
zdroj: Recepty 24/7

Smaženým houbám, sýru a smetaně připravené italské⁣ rizoto al funghi‍ je skvělou volbou ‍pro milovníky ‍hříbků. Velmi ⁣snadný recept, který zaručeně potěší vaše chuťové ‌buňky. Vyzkoušejte ho ještě dnes!

Suroviny

  • 250g rýže na risotto
  • 500g žampionů
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 ‌lžíce másla
  • 1⁢ lžička sušeného tymiánu
  • 1⁣ lžička sušeného rozmarýnu
  • 1 lžička sůl
  • ½ lžičky pepř
  • 1 l vývaru
  • 50g nasekaného​ parmazánu

Postup

  1. Žampiony nakrájejte na plátky, cibuli a česnek nasekejte na jemno.
  2. Na pánvi rozehřejte olej ⁣s máslem a osmahněte na něm cibuli a česnek.
  3. Přidejte⁣ žampiony a ⁢osmažte dozlatova.
  4. Přidejte rýži a restujte‌ ji,‌ dokud ⁣rýže nebude průsvitná.
  5. Přilijte ⁤vývar, přidejte tymián,‌ rozmarýn, sůl a ‌pepř a vařte za⁤ občasného⁤ míchání cca 20 ‍minut, dokud ​rýže‍ nebude ⁣měkká.
  6. Přimíchejte parmazán a nechte chvíli⁢ odstát.
  7. Po ‌dokončení můžete ‍přidat​ ještě ​trochu másla a dochutit solí a pepřem podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *