11. 5. 2024
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Bavte své chuťové buňky s tímto dokonalým receptem na italskou klasiku – pastu carbonara. Jednoduché a chutné jídlo, které si zamilujete! Vyzkoušejte ho ještě dnes a nechte se lákat vůní a chutí této lahodné pasty.
Suroviny
- 250g těstovin – ideálně tagliatelle nebo spaghetti
- 100g pancetty nebo slaniny nakrájené na kostičky
- 2 stroužky česneku
- 2 žloutky
- 50g parmazánu
- sůl a pepř
- špetka muškátového oříšku
- olivový olej
Postup
- Na pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte na něm pancettu nebo slaninu s prolisovaným česnekem.
- V druhém hrnci uvařte těstoviny v osolené vodě podle návodu na obalu.
- V misce smíchejte žloutky, nastrouhaný parmazán, sůl, pepř a muškátový oříšek.
- Povařené těstoviny sceďte a nechte je trochu vody z vaření, kterou poté přilijte do směsi se žloutky.
- Nakonec přidejte osmaženou pancettu se česnekem a důkladně promíchejte.
- Podávejte posypané extra parmazánem.




