12. 5. 2024
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš jednoduchý recept na klasickou italskou těstovinu carbonara. S lahodnou kombinací špaget, slaniny, sýra a vajec budete mít hotové chutné jídlo během pár minut. Nechte se okouzlit jednoduchostí a bohatou chutí této tradiční pasty carbonara!
Suroviny
- 250g těstovin (nejlépe špagety)
- 100g pancetty nebo slaniny nakrájené na kostičky
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 2 žloutky
- 50g parmazánu, nastrouhaného
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Uvařte těstoviny al dente podle návodu na obalu. Mezitím si připravte omáčku.
- Na pánvi orestujte pancettu nebo slaninu spolu s česnekem, až bude slanina křupavá.
- V misce smíchejte žloutky s parmazánem a osolte a opepřete podle chuti.
- Než scedíte těstoviny, schovejte šálek vařící vody, kterou budete později používat.
- Těstoviny smíchejte s pancettou a česnekem na pánvi, přidejte omáčku z žloutků a parmazánu a promíchejte.
- Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu vařící vody, dokud nedosáhnete požadované konzistence.
- Podávejte posypané nastrouhaným parmazánem a čerstvě mletým pepřem.




