12. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
Lasagne bolognese s ricottou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento recept na lahodnou lasagni bolognese s ricottou. Kombinace bohaté omáčky bolognese s jemnou ricottou a caprese sýrem vytváří dokonalou kombinaci chutí. Výtečná italská specialita, která potěší celou rodinu!

Suroviny

  • Lasagne plátky
  • 400g mletého hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 400g rajčatového protlaku
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 200g ricotty
  • 100g strouhaného parmezánu
  • sůl, pepř, olivový olej

Postup

  1. Na pánvi osmahneme na olivovém oleji nasekanou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidáme mleté maso a restujeme, dokud nezezlátne.
  3. Přilijeme rajčatový protlak, přidáme lžičku sušeného oregana a tymiánu. Osolíme a opepříme. Necháme provařit cca 10 minut.
  4. V míse smícháme ricottu s polovinou parmezánu a dochutíme solí a pepřem.
  5. Do zapékací mísy dáme vrstvu ragú, na ni položíme lasagne plátky a potřeme polovinou ricotty. Postupně pokračujeme, dokud nám nedojdou suroviny.
  6. Zakryjeme zapékací mísu a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 30-40 minut.
  7. Nakonec posypeme zbylým parmezánem a pečeme ještě 5 minut, než se parmezán rozpustí.
  8. Hotovou lasagni necháme chvíli odpočinout a pak můžeme podávat. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *