12. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Korma s kuřecím masem basmati rýže
zdroj: Recepty 24/7

Klasický recept na lahodné korma s kuřecím masem a voňavou basmati rýží. Vyzkoušejte tento tradiční indický pokrm plný exotických koření a bohatých chutí. Spojení jemného masa s aromatickou rýží je ideální kombinací pro každou příležitost. Sledujte náš snadný recept a připravte si lahodné jídlo plné exotických vůní a chutí.

Suroviny

  • 500 g kuřecích prsou
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 150 g mandlek
  • 2 lžíce oleje
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • 2 lžičky kari koření
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička soli
  • 1 šálek basmati rýže

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a stroužky česneku.
  2. Přidejte na kostky nakrájená kuřecí prsa a opékejte je dozlatova.
  3. Přisypte kari koření, kurkumu, skořici, zázvor a sůl. Promíchejte a nechejte chvilku restovat.
  4. Přidejte mandleky a zalijte smetanou a vývarem.
  5. Nechejte vařit asi 15 minut na středním ohni, dokud se kuřecí maso nezměkne.
  6. Mezitím si uvařte basmati rýži podle návodu na obalu.
  7. Korma podávejte s uvařenou basmati rýží. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *