13. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na lahodný ryžový pilaf s hovězím masem a hráškem. Tento jednoduchý a chutný pokrm je skvělou volbou pro rychlý a zdravý oběd nebo večeři. S jemnou chutí a bohatou texturou bude tento pilaf jistě vaší novou oblíbenou pochoutkou. Sledujte naše kroky a připravte si tuto lahůdku ještě dnes!
Suroviny
- 1 šálek dlouhozrnné rýže
- 400g hovězího masa (nakrájeného na kostky)
- 1 cibule (nakrájená na drobné kousky)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 šálek zeleného hrášku (může být čerstvý nebo zmražený)
- 2 šálky kuřecího vývaru
- sůl, pepř, kari, kmín, olivový olej
Postup
- Nejprve osmahněte hovězí maso na pánvi s olejem, dokud není zprudka zezlátnuté.
- Přidejte cibuli a česnek a restujte je, dokud cibule nezezlátne.
- Přidejte rýži a promíchejte s ostatními ingrediencemi, aby se rýže dostala na všechny strany.
- Postupně zalijte vývarem a přidejte koření podle chuti (sůl, pepř, kari, kmín).
- Přiklopte poklicí a nechte vařit asi 20 minut, dokud rýže nezměkne a voda nevyvaří.
- Přidejte na závěr hrášek a nechte ho prohřát. Dochutíme podle potřeby solí a pepřem.
- Pilaf je hotový k podávání. Dobrou chuť!




