13. 5. 2024
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodné italské jídlo s naším receptem na lasagne s boloňskou omáčkou. Tato tradiční chuťová bomba je plná výrazných chutí a je perfektní pro každou příležitost. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si skvělou večeři pro celou rodinu!
Suroviny
- lasagne plátky
- 400g mletého hovězího masa
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, prolisované
- 400g rajčatového protlaku
- 1 lžíce rajčatového koncentrátu
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného bazalku
- sůl a pepř podle chuti
- 200g strouhaného sýra
Postup
- Na pánvi orestujeme cibuli a česnek, přidáme mleté maso a restujeme, dokud maso není zezloutlé.
- Přilijeme rajčatový protlak a rajčatový koncentrát, přisypeme oregano, bazalku, sůl a pepř. Dusíme na mírném ohni cca 20 minut.
- Do zapékací mísy dáme vrstvu boloňské omáčky, přidáme vrstvu lasagne plátků a takto postupujeme střídavě, dokud není omáčka a těstoviny spotřebovány.
- Na závěr posypeme lasagne strouhaným sýrem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 30 minut nebo dokud sýr neztuhne a nezachová zlatavou barvu.
- Nechejte chvilku odpočinout a podávejte.




