28. 12. 2024
Autor: Eva Komárková
Cannoli s ricottou a citronovou kůrou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte ‍náš recept na⁣ lahodné italské⁢ dezertní vánoční⁢ cukroví -‌ cannoli s​ křehkým těstem ⁤naplněným krémovou ricottou a osvěžující citronovou ‍kůrou. ‌Skvělý způsob, jak si ⁢dopřát sladkou chuť klasického ⁤italského dezertu doma! ‍Sledujte jednoduchý postup a připravte si tyto lahodné​ cannoli pro své blízké nebo ​se nechte inspirovat pro ‌sváteční výzdobu​ stolu.‍

Suroviny

  • 200g ‍ricotty
  • 100g moučkového cukru
  • 50g ​nakrájené citronové⁢ kůry
  • 200g másla
  • 200g hladké ​mouky
  • špetka soli
  • olej na smažení

Postup

  1. Smíchejte ​ricottu ​s moučkovým cukrem a citronovou⁤ kůrou. ⁣Dejte do lednice odpočinout.
  2. V míse⁣ smíchejte máslo, ⁢mouku a ‌sůl. Vypracujte hladké těsto a⁤ nechte ‍odpočinout aspoň​ 30 minut v lednici.
  3. Těsto rozválejte na tenký plát a vykrájejte kolečka.⁤ Obalujte ‍kolečka kolem speciálních trubiček a upečte do zlatova.
  4. Nechejte ‌vychladnout a‌ opatrně sundejte trubičky. ⁤Naplňte ricottovou směsí a​ posypete moučkovým cukrem.
  5. Hotové cannoli skladujte v chladničce a podávejte chlazené.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *