Penne al pomodoro e basilico je lahodný italský recept na těstoviny s rajčaty a bazalkou. Tento jednoduchý a chutný pokrm je oblíbený pro svou čerstvou chuť a snadnou přípravu. Sledujte náš recept a připravte si skvělou italskou večeři doma!
Suroviny
- 300 g sušených penne těstovin
- 500 g rajčat
- 2 stroužky česneku
- Čerstvý bazalka
- Olivový olej
- Sůl a pepř
- Parmezán (nahrubo nastrouhaný)
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte na něm nadrobno nakrájený česnek.
- Přidejte na kostičky nakrájená rajčata a nechte vařit asi 15 minut, dokud se rajčata nerozpadnou.
- Přidejte nasekaný bazalka a zamíchejte.
- V mezičase uvařte těstoviny dle návodu na obalu v osolené vodě.
- Sceděné těstoviny přidejte do omáčky z rajčat a dobře promíchejte.
- Přidejte nastrouhaný parmezán a promíchejte, dokud se nepřidrží k těstovinám.
- Po dokončení můžete posypat ještě několika lístky bazalky a dochutit solí a pepřem podle chuti.




