Objavte kouzlo polévky z červené řepy s risoni, která je nejen nádherně barevná, ale i bohatá na chuť. Tento jednoduchý recept kombinuje sladkost červené řepy s texturou malých rýžových těstovin risoni, což vytváří dokonalou harmonii chutí. Navíc je polévka plná zdraví prospěšných vitamínů a minerálů. Perfektní volba pro zahřátí v chladnějších dnech nebo jako stylový a lahodný předkrm pro vaše hosty. Obohaťte svůj jídelníček o tento výjimečný a nutričně vyvážený recept, který zaručeně zaujme svým vzhledem a chutí. Připravte si červenobarevný skvost, který potěší oko i chuťové pohárky!

Suroviny

  • 4 střední červené řepy
  • 1 velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 100 g risoni (neboli orzo – rýžovitá pasta)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • Kousek citronové šťávy nebo ocet (podle chuti)
  • Čerstvý kopr nebo petrželka pro ozdobu

Postup

  1. Očištěnou červenou řepu nakrájejte na malé kousky.
  2. Cibuli a česnek oloupejte a nadrobno nakrájejte.
  3. V hrnci na středním ohni zahřejte olivový olej a přidejte nakrájenou cibuli a česnek. Osmažte, dokud cibule nezměkne a nezačne zlátnout.
  4. Přidejte nakrájenou řepu a osmažte společně pár minut.
  5. Následně přilijte zeleninový vývar a nechte vařit, dokud není řepa měkká, což trvá asi 20-30 minut.
  6. Poté přidejte risoni a vařte dle návodu na obalu – obvykle okolo 10 minut.
  7. Ochutnejte a dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou nebo octem podle chuti.
  8. Polévku podávejte horkou, ozdobenou čerstvým koprem nebo petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *