Užijte si tradiční italskou pochoutku s receptem na penne arrabiata s pancettou. Tato pikantní omáčka s chilli a pancettou dodá těmto lahodným těstovinám nezapomenutelnou chuť. Vyzkoušejte tento recept a přiveďte do kuchyně kousek Itálie.
Suroviny
- 250g penne těstovin
- 100g pancetty nakrájené na kostičky
- 1 cibule nakrájená na drobno
- 2 stroužky česneku nakrájené na plátky
- 1 plechovka krájených rajčat
- 1 lžička červené papriky
- sůl a pepř podle chuti
- olivový olej
Postup
- V hrnci s osolenou vodou uvařte penne těstoviny dle návodu na obalu.
- Na pánvi na rozpáleném olivovém oleji osmahněte pancettu, cibuli a česnek, dokud nezezlátne.
- Přidejte krájená rajčata, červenou papriku, sůl a pepř a nechte vařit asi 10 minut, dokud omáčka nepřijme chuť pancetty.
- Smíchejte omáčku s uvařenými těstovinami a podávejte ihned posypané čerstvým parmazánem.




