Užijte si ​tradiční ‍italskou pochoutku s receptem⁢ na penne ‍arrabiata‌ s pancettou. Tato pikantní omáčka s ‍chilli a ​pancettou dodá těmto⁤ lahodným těstovinám nezapomenutelnou chuť. Vyzkoušejte tento recept a ‍přiveďte do ‌kuchyně‍ kousek Itálie. ⁣

Suroviny

  • 250g penne těstovin
  • 100g⁢ pancetty nakrájené⁣ na kostičky
  • 1 cibule‌ nakrájená na drobno
  • 2 ⁤stroužky‌ česneku ​nakrájené na plátky
  • 1 plechovka krájených ⁢rajčat
  • 1 lžička červené‌ papriky
  • sůl a pepř podle chuti
  • olivový‌ olej

Postup

  1. V hrnci s osolenou vodou uvařte penne těstoviny ⁢dle návodu na⁤ obalu.
  2. Na pánvi na⁣ rozpáleném ⁤olivovém oleji osmahněte pancettu,⁣ cibuli‍ a⁤ česnek, dokud nezezlátne.
  3. Přidejte krájená rajčata, červenou ⁤papriku, sůl a pepř a nechte ⁤vařit ‍asi ​10 ⁣minut, dokud​ omáčka nepřijme​ chuť pancetty.
  4. Smíchejte omáčku‌ s uvařenými těstovinami a podávejte ihned posypané čerstvým parmazánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *