Vyzkoušejte sicilskou caponatu s chutnou bruschettou ⁣jako ⁢perfektní kombinaci pro vaše ⁣chuťové buňky.⁤ Tento tradiční ​italský⁢ recept plný ‌sladkých rajčat,​ baklažánů a​ olivového oleje vás⁢ určitě ‍osloví. Připravte si ⁣domácí bruschettu⁣ a užijte si chuť Sicílie přímo z pohodlí vaší kuchyně.

Suroviny

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 ​cibule, nakrájená​ na​ kolečka
  • 2 stroužky česneku,​ nastrouhané
  • 1 lilek, nakrájený na kostky
  • 1 paprika, nakrájená na kostky
  • 3 rajčata, oloupaná ⁣a nakrájená na kostky
  • 2 lžíce kapary
  • 1 lžíce ‍cukru
  • 2 lžíce octa
  • Soď⁣ a pepř podle chuti
  • 1 bageta chleba

Postup

  1. Na pánvi si rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a⁤ česnek,‍ dokud nebudou sklovité.
  2. Přidejte lilek, papriku, ⁢rajčata a kapary. Zamíchejte a poduste asi 15 minut.
  3. Přidejte ⁢cukr, ocet, ‍sůl ‍a pepř​ a nechte vařit⁣ dalších 10 minut. Ochutnejte ​a​ podle potřeby dochuťte.
  4. Mezitím nakrájejte bagetu na plátky ‍a opečte si je na pánvi nebo ve‍ fritéze, dokud nebudou zlatavé a křupavé.
  5. Sicilskou⁣ caponatu podávejte s horkou bruschettou a můžete posypat nasekanou petrželkou ‍nebo bazalkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *