Objevte kouzlo Itálie s receptem na tradiční risotto Milanese, které je ikonou milánské kuchyně! Tento krémový, bohatý a aromatický pokrm kombinuje kvalitní arborio rýži, šafrán, máslo a parmazán, což vytváří jedinečnou chuť a zlatavou barvu. Naučte se, jak připravit pravé risotto Milanese krok za krokem a přineste kus Itálie přímo k Vašemu stolu. Ideální jako hlavní chod nebo rafinovaná příloha k masu.

Suroviny

  • 1 šálek arborio rýže
  • 1 litr kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • 1 malá cibule, nakrájená nadrobno
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 50 g másla
  • 1/2 šálku bílého suchého vína
  • 0,25 g šafránu
  • 50 g strouhaného parmazánu
  • Sůl a černý pepř dle chuti
  • Olivový olej

Postup

  1. V hrnci rozehřejte olivový olej a přidejte nakrájenou cibuli a česnek. Smažte do zlata.
  2. Přidejte rýži a promíchejte, aby se zrnka obalila tukem. Smažte, dokud rýže nezačne být průhledná.
  3. Zalijte bílým vínem a za stálého míchání povařte, dokud většina vody nevypaří.
  4. Přidejte trochu vývaru a šafrán rozpuštěný v malém množství horké vody. Vařte a míchejte, dokud rýže neabsorbuje veškerou tekutinu.
  5. Pokračujte v přidávání vývaru, pokaždé po malých dávkách, a to vždy až po absorpci předchozí dávky tekutiny. Celý proces by měl trvat asi 18-20 minut nebo dokud není rýže měkká, ale stále má „kousavost“.
  6. Až je rizoto hotové, odstavte ho z ohně, přidejte máslo a parmazán. Důkladně promíchejte, dokud se máslo nerozpustí a sýr není zapracován do krémové konzistence.
  7. Ochutnejte a opepřete, přidejte sůl dle chuti. Rizoto by mělo být krémové a vláčné.
  8. Podávejte ihned.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *